Over Braco

_Gaze 1

Bij Braco vind je troost binnen de warme vertrouwdheid van een ontmoeting die het hart opent en de hoop doet herleven.
Sommige mensen die Braco voor het eerst ontmoeten, ervaren een hartverwarmend gevoel van welzijn en welkom te zijn, van vriendschap en zelfs van diep vertrouwen. Anderen vertellen dat deze verbinding na verloop van tijd groeit en een zeer persoonlijke basis vormt, die hun leven verrijkt heeft, door wat Braco met mensen deelt door middel van zijn blik.

Sinds 1995 is het werk van Braco uitsluitend gericht op het verbeteren van de levens van mensen en het geven van nieuwe hoop. Mensen uit diverse landen over de hele wereld, zoals Kroatië, Slovenië, de VS, Mexico, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Japan, Hongarije, Nederland, Ierland, Finland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Portugal, Israël, Australië en Rusland, melden positieve veranderingen in hun leven na een ontmoeting met Braco. En deze lijst groeit voortdurend, omdat steeds meer landen Braco uitnodigen voor een bezoek.

“Voor mij is het allerbelangrijkste om andere mensen te helpen en te delen wat je te geven hebt. Dat is precies de boodschap die ik hier kreeg. Ik ben zo blij en dankbaar om te zien hoe hij datgene deelt, wat hij in zich heeft. “ Naomi Campbell

De stille blik van deze bijzondere man te ontmoeten, is zeker iets compleet nieuws voor de meesten van ons. Niettemin beweren sommige mensen dat ze daadwerkelijk een hernieuwde innerlijke kracht, en soms zelfs de volledige oplossing voor hun levensproblemen hebben gevonden. Heel eenvoudig, in de stilte van de ontmoeting met Braco’s blik, tijdens een live-evenement of door een online uitzending van zijn blik. De kennis over Braco’s vele jaren als helper van mensen is inmiddels ook doorgedrongen tot het grote publiek, en zijn werk is in toenemende mate erkend als een wezenlijke bijdrage aan de vrede. Een bekend voorbeeld hiervan is de internationale bijeenkomst in de VN-kapel in New York, waar hij in 2012 de “Peace Pole”-prijs ontving.

Mensen komen naar hem toe omdat ze beweren, dat Braco ze gelukkig maakt. Maar ze horen hem niet praten! In plaats daarvan ervaren ze de schoonheid van zijn stille, serene blik. Braco staat voor groepen en kijkt hen aan, zonder iets te zeggen. Wanneer je Braco in de ogen kijkt, kan het voorkomen dat je een aangename warmte voelt, die door je hele lichaam stroomt. Sommigen ervaren diepe rust en verlichting van hun dagelijkse stress en zorgen. Door de kracht van zijn blik raakt hij mensen van uiteenlopende nationaliteiten, religies en levensstijlen recht in het hart.

Prof. Dr. Vladimir Gruden, een ervaren neuropsychiater en psychotherapeut, lid van de Kroatische Academie van Medische Wetenschappen, auteur van talrijke wetenschappelijke en populairwetenschappelijke boeken en artikelen, publieke tolk voor sociale en professionele aangelegenheden en docent aan diverse universiteiten en hogescholen zegt: “Ik heb lange tijd met de heer Josip Grbavac (de burgerlijke naam van Braco) samengewerkt als tolk tijdens zijn succesvolle activiteiten en zowel zijn grote geliefdheid bij het publiek als zijn effect op grote aantallen mensen met verschillende achtergronden en problemen van dichtbij mogen meemaken. Op dit moment schrijf een boek over zijn karakter, de weg die hij heeft afgelegd om te komen waar hij nu is en het mechanisme achter zijn succes.

Als psychotherapeut en vanuit mijn psychoanalytische oriëntatie, beschouw ik Josip Grbavac als een rijpe, evenwichtige persoonlijkheid, op zowel emotioneel als intellectueel gebied. Iemand die beschikt over een hoogontwikkelde ethische houding ten opzichte van de mensen die hij helpt en tegelijkertijd een hoge mate aan zelfreflectie heeft, terwijl hij openstaat voor alle kritiek die hij mogelijkerwijs tegenkomt tijdens zijn werk. Hij beschikt zonder twijfel over een benijdenswaardige kennis en een schat aan persoonlijke ervaring door het werken met zovele mensen, en toont altijd een constructieve houding met betrekking tot zijn toekomstige activiteiten. Ik geloof daarom dat de heer Josip Grbavac, die geboren is in 1967 en over een doctorale graad in economische wetenschappen beschikt, een zeer geschikte kandidaat is om aan nationale en internationale bijeenkomsten deel te nemen, die betrekking hebben op zijn erkende humanitaire werk. ” Prof. Dr. Vladimir Gruden, Psychotherapeut, Kroatië.

“Datgene wat Braco doet, zal op een bepaald punt in de toekomst een fase ingaan, waarin het mogelijk zal zijn om de werking ervan uit te leggen met behulp van de wetten van de natuur. Braco staat voor de mensen en hij kijkt hen aan, hij is er gewoon. Zijn aanwezigheid veroorzaakt hele specifieke effecten. Hij is een persoon die ongetwijfeld over paranormale vermogens beschikt, die niet in een hokje kunnen worden geplaatst. Ik denk dat hij tot de groep van zogenaamde niet-religieuze, charismatische persoonlijkheden behoort: personen die puur door hun aanwezigheid grote aantallen mensen positief kunnen beïnvloeden en hun levens op verschillende manieren kunnen veranderen. “ Drago Plečko, wetenschapper en publicist, Kroatië.

“Alleen degenen die overal naar geluk en innerlijke vrede hebben gezocht en uiteindelijk hulp hebben gekregen van Braco, kunnen echt waarderen wat Braco voor de mensen betekent.” Bezoeker uit Kroatië

Braco heeft al diverse landen in Europa bezocht, was te gast in 40 verschillende steden in de VS en is meerdere keren in Australië geweest. Hij reisde ook op uitnodiging naar Japan, Indonesië, Rusland, Israël en vele andere landen.
Hij ziet zichzelf niet als een genezer of heler, omdat het niet zijn persoonlijke beslissing is, wie er hulp ontvangt. Hij richt zich ook niet op het oplossen van specifieke problemen. De ontmoetingen met Braco vinden uitsluitend in groepen plaats. Bezoekers moeten meerderjarig zijn.

De ontmoetingen met Braco zijn geen vervanging voor psychische of medische hulp of therapie, Braco stelt geen diagnoses en voert geen behandelingen uit.

Sommigen beweren dat Braco’s blik hun leven heeft veranderd, in termen van gezondheid, relaties, carrière, innerlijke vrede en meer. De reacties van degenen die hem ontmoet hebben zijn vastgelegd op ongeveer 100 dvd-films. Er zijn diverse video’s te zien op YouTube en op het officiële kanaal van Braco. Een documentaire over Braco’s werk getiteld “Power of Silence” werd in 2016 opgenomen en ging in première in Hollywood en New York. De commentatoren zijn Armand Assante en speciale gast Paulo Coelho.

Braco komt uit Zagreb, Kroatië. In deze stad kunnen bezoekers ook zijn centrum bezoeken met de bekende onyxkamer, waar de ontmoetingen plaatsvinden. De toegang tot het centrum is gratis.